Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=100
Распечатать

Н-біодизель – альтернативний вид автомобільного палива

Н-біодизель – альтернативний вид автомобільного палива

версия на русском

   У Бразилії розроблений ще один вид альтернативного автомобільного палива, що виготовляють на основі суміші нафтопродуктів і рослинних масел. Новий вид палива вже одержав назву Н-біодизель й розглядається як альтернатива бензину й спиртовому паливу в умовах недостачі нафтопродуктів.

Рапсове поле (фото з сайту rs-prodtorg.besign.ru)   Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва представив нове екологічно безпечне пальне на церемонії в місті Курітіба, що вважається самим екологічно чистим у Південній Америці. За його словами, нове пальне є менш екологічно небезпечним, більш економічним й, крім того, дозволить створити нові робочі місця, оскільки воно торкнеться тисяч сільськогосподарських виробників. «Тепер ми можемо сміло заявити, що будемо вирощувати нафту, а не добувати її з надр», - підкреслив президент Бразилії.

   Характеристики Н-біодизелю ідентичні параметрам звичайного дизельного палива, однак завдяки рослинним добавкам його використання веде до меншого забруднення атмосфери продуктами горіння, і викиду меншої кількості сірки. Як показали тести, Н-біодизель також більш економічний і буде обходитися дешевше звичайної солярки, а також уже існуючого в Бразилії біодизельного палива, виробленого на основі добавок рослинних масел у дизель.

   Масове виробництво нового палива почнеться в грудні 2006 р. на нафтопереробних підприємствах Бразилії. Н-дизель буде змішуватися з нафтопродуктами безпосередньо на нафтоперегінних заводах, у той час як біодизель виходить шляхом двопроцентної добавки рослинних масел у солярку на бензозаправленнях. Виробництво нового палива дозволить Бразилії заощаджувати до 15% імпорту нафтопродуктів - близько 250 млн. л солярки, що складає біля $145 млн. на рік.

Джерело : Інтернет-журнал "Комерційна біотехнологія"




Arbalet | 29.06.2006 14:02