Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=114
Распечатать

У Каліфорнії побудують найбільшу фабрику по випуску сонячних батарей

У Каліфорнії побудують найбільшу фабрику по випуску сонячних батарей

версия на русском

   Каліфорнійська компанія Nanosolar оголосила про одержання інвестицій у розмірі 100 мільйонів доларів США на будівництво в районі затоки Сан-Франциско найбільшої у світі фабрики по виробництву сонячних елементів. Зведення фабрики повинне завершиться в 2007 році. Планується, що щорічно завод буде виробляти близько 200 мільйонів сонячних панелей загальною потужністю в 430 мегават.

Сонячна батарея (фото з сайту www.compulenta.ru)   Nanosolar була створена п'ять років тому, спочатку її фінансував інтернет-гігант Google. Якийсь час назад фахівці компанії розробили нову технологію виробництва сонячних батарей. Вона полягає у використанні особливого чорнила з наночасток, які наносяться на тонку пластикову плівку. Створені в такий спосіб сонячні елементи відрізняються легкістю, гнучкістю й дешевиною й будуть окупатися за три місяці.

   Штат Каліфорнія позиціює себе як найбільший у США споживач сонячної енергії. Торік комітет законодавчих зборів штату Каліфорнія (США) схвалив програму губернатора Арнольда Шварценегера по популяризації сонячних енергосистем і захисту навколишнього середовища. Відповідно до проекту, до 2008 року сонячні батареї будуть пропонуватися будівельними фірмами як альтернативні джерела енергії для нових будинків. Покупці одержать розрахунок за собівартістю й економією енергії від встановлених батарей, а каліфорнійська Комісія з енергетики надасть знижки за установку додаткових фотоелектричних сонячних елементів. До 2017 року планується оснастити сонячними енергосистемами більше мільйона домоволодінь.

Джерело : compulenta.ru




Arbalet | 29.06.2006 14:25