Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=386
Распечатать

Алчевський меткомбінат одержить від ЕБРР великий кредит на когенераційну установку

Алчевський меткомбінат одержить від ЕБРР великий кредит на когенераційну установку

версия на русском

     Рада директорів Європейського банку реконструкції й розвитку (ЄБРР) схвалила виділення $150 млн. для будівництва когенераційної установки на Алчевському металургійному комбінаті (Луганська обл.). Передбачається, що частина кредиту буде синдикована. Загальна сума заявленого когенераційного проекту становить $363,1 млн., а запуск установки запланований на 2009 рік.


Алчевський металургійний комбінат - супутниковий знімок (с) зображення Google Earth

Алчевський металургійний комбінат - супутниковий знімок (с) зображення Google Earth


     Як повідомили в українському офісі ЄБРР, проект передбачає встановлення когенераційного обладнання потужністю 294 МВт, що буде використовувати доменні, коксовий і конверторний гази, що відходять, з метою виробництва електроенергії для комбінату й розташованого поруч Алчевського коксохімзаводу. Реалізація проекту дозволить підвищити ефективність використання енергії на АМК, зменшити викиди газів в атмосферу та поліпшити екологічну обстановку.

     Комплексна програма реконструкції Алчевського металургійного комбінату до 2010 року вартістю біля $1,7 млрд. передбачає модернізацію та реконструкцію агломераційного, доменного й сталеплавильного виробництва, встановлення електростанції потужністю 300 МВт і зниження шкідливих викидів. Виробничі потужності підприємства після реконструкції досягнуть 7,5 млн. тонн стали на рік.

     ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" - підприємство з повним металургійним циклом, що є монополістом в Україні по виробництву товстого нержавіючого листа, сталей спеціального призначення, а також сталевого дробу. Виробничі потужності комбінату дозволяють щорічно виплавляти близько 50 тис. тонн товстого нержавіючого листа товщиною 5-20 мм, 20 тис. тонн сталевого двошарового листа, 30-35 тис. тонн сталевого дробу. Підприємство підконтрольне корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (Донецьк).

     Джерело: http://www.liga.net/




Arbalet | 13.12.2006 01:09