Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=392
Распечатать

Статистика вмісту парникових газів в атмосфері за 2005 р.

Статистика вмісту парникових газів в атмосфері за 2005 р.

версия на русском

     Всесвітня метеорологічна організація оголосила, що в 2005 році були досягнуті рекордні показники вмісту в атмосфері диоксиду вуглецю і оксиду азоту. Концентрація першого збільшилася на 0,53% у порівнянні з 2004 роком і склала 379,1 мільйонної. Вміст оксиду азоту збільшилося за той же період на 0,19% і склав 318 мільярдних. У той же час рівень вмісту метану, що також є парниковим газом, залишився колишнім і становить 1783 мільярдних, повідомляється в прес-релізі ВМО.


Логотип Всесвітньої метеорологічної організації (с) зображення із сайту www.wmo.int

Логотип Всесвітньої метеорологічної організації


     Одночасно Китай, незважаючи на ратифікацію Кіотського протоколу, здійснює великі викиди парникового газу в атмосферу. Основне їх джерело - вугільні електростанції, що будуються в Китаєві з великою швидкістю та з використанням старих технологій. Торік для задоволення потреби країни було офіційно введене в лад 117 вугільних електростанцій. Усього на частку електрики, одержуваної в такий спосіб, приходиться близько 70% від загального об`єму виробітку електроенергії.

     Крім Китаю, у підвищення концентрації парникових газів активний внесок (у розмірі 21% від загальної кількості) вносять США, що не приєдналися до Кіотського протоколу. Сполучені Штати відмовляються вводити обмеження на викиди шкідливих речовин з побоювання завдати шкоди своїй економіці. Однак прихильники обмежень сподіваються втягнути США в програми по зниженню забруднюючих викидів після 2012 року, коли закінчиться термін дії Кіотського протоколу.

     В цей же час жителі Африки вже почувають на собі потепління клімату. Наступаюча пустеля й виснаження родючих земель на території Судану, Кенії, Чаду та інших країн викликають конфлікти між скотарями та фермерами. За прогнозами фахівців, до 2080 року виробництво продовольства в центральній Африці може скоротитися на 5%, що призведе до скорочення населення на 25-40%.

     Джерело: http://science.compulenta.ru/




Arbalet | 15.12.2006 01:05