Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=473
Распечатать

Введення нових очисних споруд на Марганецькому ГЗК


Наприкінці 2007 р. введені в експлуатацію очисні споруди стічних вод промислової зони Грушевської збагачувальної фабрики ВАТ "Марганецький ГЗК".

версия на русском

Супутниковий знімок Марганецького ГЗК та його хвостосховища в балці Бабуріна (с) Google Earth

Супутниковий знімок Марганецького ГЗК та його хвостосховища в балці Бабуріна (с) Google Earth


Раніше стоки промзони скидалися в міську каналізацію, перевантажуючи її додатковими 400 тисячами кубометрів на рік, звідки надходили в р. Томаківка, що впадає в Каховське водоймище. З уведенням в експлуатацію очисних споруджень, стічні води після очищення попадають вже у хвостосховище комбінату, розміщене в балці Бабуріна, підживлюючи оборотний цикл технічного водопостачання.

Станція розрахована на очищення до 2000 м3 на добу і складається з двох дублюючих ліній очищення. Управління процесом очищення (зокрема дозуванням коагулянту й обеззаражуванням) виконується автоматизованою системою керування. Сумарна потужність електроустаткування (в тому числі обігрів й освітлення) не перевищує 50кВА.

Запровадження в дію автоматизованої станції очищення стічних вод промзони є вагомим внеском МГЗК у вирішення питань раціонального використання води з Каховського водосховища й поліпшення екологічної обстановки на малих ріках у районі м. Марганець.



Arbalet | 16.01.2008 09:53