Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=477
Распечатать

Літак на біопаливі вже на злітній смузі


Наприкінці лютого відбудеться перший політ комерційного літака Boeіng 747-400 американської компанії Vіrgіn Atlantіc, що буде заправлений не традиційним авіаційним гасом, а новим біопаливом, нешкідливим для навколишнього середовища.

версия на русском

Boeing 747-400 компанії Virgin Atlantic (с) wikimedia.org Перший переліт на новому паливі відбудеться з Лондонського аеропорту Хітроу в аеропорт Амстердама. Тривалість польоту займе 80 хвилин. З метою безпеки на борті літака не буде пасажирів. У проекті беруть участь також компанії Boeіng й General Electrіc Avіatіon.

На сьогоднішній день в Vіrgіn не повідомляють склад біопалива, хоча зізнаються, що в його складі є й авіаційний гас. Представник компанії Пол Чарльз відзначив, що для літаків було розроблено спеціальне біопаливо, не пов'язане з переробкою сільськогосподарських культур, ціни на які безперервно підвищуються.

В GE Avіatіon доповнили, що двигун CF6, який буде працювати на біопаливі, технічно практично не відрізняється від звичайного, «керосинового». В Boeіng звертають увагу на те, що на даному типі біопалива літак може пролетіти більше 13 000 кілометрів.


Джерело: podrobnosti.com.ua




Arbalet | 16.01.2008 15:01