Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=568
Распечатать

Вуглекислий газ стає ходовим товаром у США

Перший аукціон квот на промислові викиди парникових газів у США визнаний успішним. Організував аукціон The Regional Greenhouse Gas Initiative (RGGI) — консорціум американських штатів, що уклали між собою аналог Кіотського протоколу.

Солдати глобального потепління Стартова вартість однієї тонни вуглекислого газу склала 1,86 долара. Після закриття торгів ціна тонни зросла до 3,07. В аукціоні брали участь 59 підприємств, які придбали квот в цілому на 38,5 мільйона доларів. Виручені гроші підуть штатам Коннектикут, Мен, Меріленд, Массачусетс, Род-Айленд і Вермонт на розвиток екологічно чистої енергетики.

Організатори й спостерігачі в один голос заявляють про успіх даного заходу. За словами експертів, ціна в 3,07 долари за тонну є золотою серединою. Якби ціна була занадто низкою, то виручених коштів було б недостатньо для зміни ситуації в галузі. Крім того, у компаній не виникло б фінансової зацікавленості у введенні екологічно чистих технологій у виробництві. Якби ціна була занадто високою, то представники компаній могли б заявити, що подібна практика завдасть істотної шкоди економіці.


версия на русском


© 2008 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




Arbalet | 01.10.2008 10:32