Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=58
Распечатать

5 червня - Всесвітній день навколишнього середовища!

5 червня - Всесвітній день навколишнього середовища!

версия на русском

   Поздоровляємо всіх екологів та небайдужих до справи захисту природи з Всесвітнім днем навколишнього середовища!
   Щорічно 5 червня відзначається Всесвітній день навколишнього середовища, що є для ООН одним з основних способів залучення уваги світової громадськості до проблем навколишнього середовища.

Пустеля Калахарі (фото з сайту www.computerra.ru)   Для Всесвітнього дня навколишнього середовища 2006 року були обрані тема "Пустелі й опустелювання" і девіз " Недопущення опустелювання посушливих територій!". Девіз підкреслює важливість захисту посушливих територій, які займають більше 40% поверхні Землі. Ця екосистема - рідний дім для третини жителів планети, які, відповідно, є більш уразливими членами світового співтовариства. Основні міжнародні заходи щодо проведення Всесвітнього дня навколишнього середовища 2006 року відбудуться в Алжирі.

   Коли все почалося?
   Всесвітній день навколишнього середовища був заснований в 1972 році Генеральною Асамблеєю ООН за нагоди початку роботи Стокгольмської конференції із проблем середовища, що оточує людину. Відповідно до іншої резолюції, прийнятою Генеральною Асамблеєю в той же день, була створена ЮНЕП.

   Як можна відзначити Всесвітній день навколишнього середовища?
   Всесвітній день навколишнього середовища можна відзначати по-різному, у тому числі вуличними мітингами, парадами велосипедистів, "зеленими" концертами, конкурсами творів і плакатів у школах, посадкою дерев, кампаніями по рециркуляції відходів і прибиранню території, а також безліччю інших способів.
   77 способів відзначити Всесвітній день навколишнього середовища

   У багатьох країнах цей щорічний захід використовується для стимулювання політичного інтересу й відповідних дій. Глави держав, прем'єр-міністри й міністри з питань навколишнього середовища виступають із заявами й беруть на себе зобов'язання піклуватися про нашу планету. Даються й більш конкретні обіцянки, які приводять до створення постійно діючих урядових структур, що займаються раціональним використанням навколишнього середовища й економічним плануванням. Всесвітній день навколишнього середовища також дає можливість для підписання й ратифікації міжнародних конвенцій по охороні навколишнього середовища.
   У цей Всесвітній день навколишнього середовища давайте подивимося, у якому стані перебуває те, що нас оточує. Давайте подумаємо, що повинен зробити кожен з нас, а потім, сповнившись твердої рішучості, упевнено візьмемось до виконання нашого загального завдання - збереження всіх видів життя на Землі.

   До Всесвітнього дня навколишнього середовища ЮНЕП випустило інформаційний комплект, у який увійшли:

Джерело : UNEP




Arbalet | 05.06.2006 10:54