Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=581
Распечатать

PepsiCo представила екологічно чисту пляшку на основі рослинних матеріалів

Американська компанія PepsiCo, один з найбільших світових виробників безалкогольних напоїв, 15 березня представила першу пляшку, створену повністю на основі рослинних, а не синтетичних матеріалів.

Компания Pepsi Як повідомляється в офіційному прес-релізі компанії, "зелена" пляшка виготовляється з біологічної сировини, у тому числі проса, соснової кори і кукурудзяного лушпиння. При цьому її зовнішній вигляд нічим не відрізняється від звичайних пляшок.

У PepsiCo відзначають, що використання нової тари допоможе знизити викид шкідливих речовин в атмосферу і знизити негативний вплив на екологію. Крім того, в компанії повідомили, що розробка екологічно чистої пляшки велася багато років і обійшлася PepsiCo у кілька мільйонів доларів. Пробні партії напоїв в новій упаковці компанія планує випустити на ринок в 2012 році.

PepsiCo випускає прохолодні напої, соки та інші продукти харчування під такими марками, як Mountain Dew, Gatorade, Lay's, Cheetos, і Tropicana. Щорічний обсяг продажів, за даними компанії, перевищує мільярд доларів.

У PepsiCo буде близько 31 тис. співробітників у Росії, Україні та Центральній Азії і 49 виробничих підприємств.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, китайський виробник газованих напоїв Tianfu Cola виграв судовий процес проти підрозділу PepsiCo в Китаї, викривши американську компанію в нелегальному використанні своїх рецептів.

Так, суд визнав, що PepsiCo нелегально використовувала рецепти і виробничі секрети Tianfu Cola.



© 2011 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




ecoaudit | 16.03.2011 12:09