Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=70
Распечатать

NASA заморожує проект супутникового дослідження зміни клімату

NASA заморожує проект супутникового дослідження зміни клімату

версия на русском

   NASA призупинило фінансування створення декількох супутників, за допомогою яких вчені розраховували вивчити зміни клімату Землі, повідомляє Boston Globe.

Супутниковий знімок Землі (фото з сайту www.solarviews.com)   Аерокосмічне агентство відмовилося також від проекту космічної обсерваторії, що може фіксувати такі фактори, що впливають на клімат, як сонячне випромінення, стан озонового шару, хмар і водних випарів.

   Хоча бюджет NASA збільшується, проекти досліджень, що стосуються Землі, скорочуються. Пріоритети в дослідженнях зміщуються вбік більш довгострокових й таких, що мають менше практичне значення, ніж зміни клімату, відзначають спостерігачі. Так, президент Джордж Буш поставив перед агентством завдання відправити людину на Місяць до 2020 року. Вчені вважають це помилковим, оскільки дослідження земних змін з космосу дозволять точніше прогнозувати природні катаклізми, які в останні роки почастішали.

   Разом з тим, деякі фахівці NASA не виключають, що американська адміністрація не хоче активізувати дослідження кліматичних змін, оскільки не бажає допустити поширення інформації про глобальне потепління. Дослідники вважають, що потепління може бути викликано забрудненням атмосфери, у значній мірі викликаного викидами американських промислових підприємств. США, нагадаємо, відмовилися ратифікувати Кіотський протокол, що передбачає скорочення атмосферних викидів, оскільки думають, що це може перешкодити розвитку промисловості й економічному зростанню.

Джерело : Лента.ру




Arbalet | 27.06.2006 15:16