Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=80
Распечатать

Наддешевий фільтр для опріснення морської води

Наддешевий фільтр для опріснення морської води

версия на русском

   Дослідники з Ліверморської лабораторії (Lawrence Lіvermore Natіonal Laboratory) створили новий тип фільтра, за допомогою якого можна ефективніше опрісняти морську воду. Завдяки особливій мембрані, створеній за допомогою нанотехнологій, вартість процедури опріснення зменшується на 75%. При цьому процес йде також швидко, як і при традиційних методах очищення.

Обладнання для опріснення води на елементах фірми DU Pont (ілюстрація з сайту www.proletarsky.ru)   Передбачається, що технологія дозволити вирішити проблему забезпечення прісною водою екіпажів судів і жителів держав, що страждають від малої кількості прісної води. Теоретично фільтр можна використати для запобігання викидів в атмосферу різних газів (наприклад, вуглекислоти), а також для очищення промислових стоків.

   Звичайно процес опріснення здійснюється примітивним способом: ємність із солоною водою нагрівають, перетворюють воду в парі, який, пройшовши через систему фільтрів, конденсується. Ця технологія вимагає великих витрат енергії.

Джерело : Освітній портал




Arbalet | 27.06.2006 15:36