Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=86
Распечатать

У Мексиці почали виробництво їстівного посуду

У Мексиці почали виробництво їстівного посуду

версия на русском

   Для виготовлення незвичайного посуду використовують не фаянс, скло або пластик, а картопляний і маїсовий крохмаль, деревне волокно й вапняк.

Коржі тортільяс із квасолею (фото з сайту www.millionmenu.ru)   Випуском посуду, який за складом майже не відрізняється від звичних для мексиканців кукурудзяних коржів-тортільяс, зайнялася в центральному штаті Ідальго компанія "ЕсШел". За твердженням її директора Мануеля Роземберга, що представив тут свою екзотичну продукцію, вона абсолютно безпечна для людського організму. Спустошивши вміст такої тарілки, її можна спокійно з'їсти, щоб не обтяжувати себе миттям посуду. Однак головною перевагою революційного кухонного начиння Розембег вважає її абсолютну екологічну нешкідливість. На відміну від класичних глиняних і порцелянових виробів, на повне "розчинення" яким потрібно більше 600 років, їстівні тарілки, якщо їх не вжити в їжу, а викинути, розкладаються в землі всього лише за 2-3 місяця.

   На першому етапі "Есшел" планує випускати за новою технологією до 10 млн тарілок на рік, які підуть у продаж через магазини мережі "Уол-Март". Причому 80% продукції буде реалізовуватися на внутрішньому ринку, а інша частина - за кордоном, у тому числі в Європі.

   Згодом компанія має намір розширити свої асортименти. Так що незабаром можна буде "закусити" не тільки тарілкою, але й пакувальною коробочкою для гамбургера, сільничкою, соусницею і навіть тацею.

Джерело : Інтернет-журнал "Комерційна біотехнологія"




Arbalet | 27.06.2006 15:59