Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=96
Распечатать

У Швеції випробовують нову систему посадки літаків

Нове покоління дизельних двигунів від Mitsubishi

версия на русском

   У шведському міжнародному аеропорті Арланде, що розташований у пригороді Стокгольма, тестується нова система посадки літаків. Реалізація проекту допоможе істотно скоротити витрату палива, зберегти навколишнє середовище й саджати авіалайнери в точній відповідності з розкладом, повідомляє Associated Press.

Аеробус А380 (фото з сайту www.bbc.co.uk)   Комп'ютерна система обчислює найбільш точний час прибуття, полегшуючи роботу наземних служб і рятуючи пасажирів від очікування в накопичувачі. Використовуючи ці дані, авіадиспетчери повідомляють бортовому комп'ютеру траєкторію заходу на посадку, після чого літак регулює швидкість і заходить на посадку за розрахованим курсом.

   Проект Green Approach уперше був випробуваний у січні цього року, тоді шасі Boeing 737-800 авіакомпанії SAS торкнулися злітно-посадочної смуги всього на дві секунди пізніше розрахункового часу. З тих пір за допомогою нової системи були приземлені 200 рейсів. У час пік систему ще не використовували, але вже під кінець року Green Approach буде застосовуватися при посадці всіх повітряних судів, що прибувають в Арланду.

   По розрахунках SAS, нововведення дозволить заощаджувати близько 100 кілограмів палива на кожному рейсі. Впровадження системи обійдеться в 16 мільйонів євро, половину із цієї суми надає Євросоюз, а авіаційний департамент Швеції інвестує 378000 євро.

Джерело : compulenta.ru




Arbalet | 29.06.2006 13:56