Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ У Каліфорнії побудують найбільшу фабрику по випуску сонячних батарей
Четверг, 29 Июнь 2006

У Каліфорнії побудують найбільшу фабрику по випуску сонячних батарей


   Каліфорнійська компанія Nanosolar оголосила про одержання інвестицій у розмірі 100 мільйонів доларів США на будівництво в районі затоки Сан-Франциско найбільшої у світі фабрики по виробництву сонячних елементів. Зведення фабрики повинне завершиться в 2007 році. Планується, що щорічно завод буде виробляти близько 200 мільйонів сонячних панелей загальною потужністю в 430 мегават.

Сонячна батарея (фото з сайту www.compulenta.ru)   Nanosolar була створена п'ять років тому, спочатку її фінансував інтернет-гігант Google. Якийсь час назад фахівці компанії розробили нову технологію виробництва сонячних батарей. Вона полягає у використанні особливого чорнила з наночасток, які наносяться на тонку пластикову плівку. Створені в такий спосіб сонячні елементи відрізняються легкістю, гнучкістю й дешевиною й будуть окупатися за три місяці.

   Штат Каліфорнія позиціює себе як найбільший у США споживач сонячної енергії. Торік комітет законодавчих зборів штату Каліфорнія (США) схвалив програму губернатора Арнольда Шварценегера по популяризації сонячних енергосистем і захисту навколишнього середовища. Відповідно до проекту, до 2008 року сонячні батареї будуть пропонуватися будівельними фірмами як альтернативні джерела енергії для нових будинків. Покупці одержать розрахунок за собівартістю й економією енергії від встановлених батарей, а каліфорнійська Комісія з енергетики надасть знижки за установку додаткових фотоелектричних сонячних елементів. До 2017 року планується оснастити сонячними енергосистемами більше мільйона домоволодінь.

Джерело : compulenta.ru




Автор: Arbalet
Прочитали: 73 раза

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Ввод новых очистных сооружений на Марганецком ГОКе
  • Стоимость солнечной энергии упадёт в восемь раз
  • Авдеевский коксохимический завод улучшает экологию
  • В Калифорнии построят крупнейшую фабрику по выпуску солнечных батарей
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители