Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Тех Нові літій-іонні батареї для електромобіля - «далекобійника»
Четверг, 30 Март 2006

Нові літій-іонні батареї для електромобіля - «далекобійника»


   Американська компанія Altair Nanotechnologies і канадська Boshart Engineering оголосили про об'єднання зусиль у рамках проекту створення електромобіля, здатного майже по всіх ключових параметрах скласти конкуренцію традиційним машинам із ДВЗ

Електромобіль Fetish (фото з сайту: www.clean-auto.com)   До кінця 2006 року партнери мають намір вивести на випробування перший експериментальний прототип свого електромобіля - для перевірки в реальних умовах нових літій-іонних батарей, розроблених Altair Nanotechnologies.
   Ця компанія - фахівець із високотехнологічних матеріалів, типу нанокераміки. Компанія стверджує, що за рахунок застосування нових матеріалів у батареях (зокрема - для електродів) вона домоглася від літі-іонних акумуляторів не тільки збільшення питомої потужності і ємності, але, що важливіше, істотного (в 2-3 рази) підвищення терміну служби, у порівнянні із сьогоднішніми літій-іонними батареями.
   Крім того, їм вдалося кардинально скоротити час повної зарядки. І все це без росту собівартості. Також заявлено, що нові накопичувачі допускають більш глибокий розряд, дозволяючи повніше використати їхню номінальну ємність (а виходить, ціна таких батарей розраховуючи на один кілоджоуль буде нижче нинішніх).
   Нагадаємо, зараз в серійних гібридних авто й "чистих" електромобілях використовують, найчастіше, нікель-кадмієві батареї або навіть прості свинцево-кислотні. Основна перешкода їх широкого використання – ціна. Так, за серійний спортивний "літій-іонний" електромобіль Fetish просять $500 тисяч, і на батареї тут приходиться левова частка вартості.
   От подробиці з випуску MIT Technology Review. Алан Готчер, глава Altair Nanotechnologies, говорить: "З новими батареями електромобіль можна буде повністю зарядити за час, що потрібен водієві звичайного авто для того, щоб заповнити бак бензином, купити чашку кава та їжу; тобто – за 6-8 хвилин". При цьому дальність ходу на одній зарядці заявлена дуже солідна для електромобіля: 320-400 кілометрів.
   Американські й канадські інженери думають, що в найближчому майбутньому електромобілі з літій-іонними батареями зможуть потягатися в "виправданості" покупки із класичними авто, хоча вартість своєї машини не беруться назвати навіть приблизно.

Джерело : membrana.ru




Автор: Arbalet
Прочитали: 131 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Новые литий-ионные батареи для электромобиля – «дальнобойщика»
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители