Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Тех Повітряний душ зменшує витрату води
Понедельник, 18 Декабрь 2006

Повітряний душ зменшує витрату води


     Фахівці австралійської науково-дослідної організації CSIRO розробили насадку для душу, яка дозволяє на третину скоротити витрату води.

Душ (с) фото thinkquest.nl      Сенс даного пристосування полягає в тому, що в краплі води "додаються" повітряні бульбашки. В результаті ефект залишається тим же, як і при звичайному душі, але води для цього потрібно на 30% менше.

     Відповідно до статистики, середня австралійська родина витрачає біля двохсот тонн води на рік. Приблизно третина цього об’єму припадає на душ, а якщо використати спеціально розроблену насадку, це дозволить заощадити 15-20 тонн води. Вчені CSIRO підрахували, що якщо помножити це значення на кількість жителів, то отриманий об’єм буде еквівалентний 45 тисячам олімпійських басейнів.

     Новинка, яка вставляється всередину звичайної душової насадки, являє собою трубку змінного діаметру. Завдяки такій формі в насадці виникає вакуум, а повітря всмоктується в потік і змішується з водою - через це в ній утворюються крихітні повітряні бульбашки, що заміняють деякий об’єм води.

     Доктор Цзе У (Jie Wu), що керував розробкою, стверджує, що в ході лабораторних тестів насадка показала себе надзвичайно ефективною, а добровольці, які приймали з її допомогою душ, не помітили ніяких відмінностей.

     Очікувана ціна цього пристрою - не більше $20.

     Джерело: http://www.membrana.ru/




Автор: Arbalet
Прочитали: 69 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Воздушный душ уменьшает расход воды
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители