Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_UA Надання статусу техногенних родовищ для відвалів і шламосховищ може поставити на коліна гірничо-металургійну галузь
Вторник, 15 Январь 2008


Про це йшла мова під час балансової наради підприємств ГМК України 12 вересня в Дніпропетровську. Як відзначають представники підприємств, відповідне формулювання запропоноване Міністерством охорони навколишнього природного середовища України.


Шламосховище Північного гірничо-збагачувального комбінату (с) Google Earth

Шламосховище Північного гірничо-збагачувального комбінату (с) Google Earth


Надання відвалам статусу техногенних родовищ значить у перспективі, що на розробку цих відвалів будуть надаватися ліцензії стороннім компаніям, які за бажанням одержать всі можливості блокувати роботу підприємств ГМК. "Завтра така компанія може заборонити підприємству відвозити відходи виробництва до шламосховищ, і ніхто не зможе цьому протистояти", - відзначили учасники наради.

Як відзначив генеральний директор ВГО "Металургпром" Василь Харахулах, зрозуміла зацікавленість певних компаній у тім, щоб почати розробку відходів металургійних підприємств. Однак підприємства підкреслюють, що відвали - невід'ємна частина промислової площадки підприємств ГМК. "Це виробничий цех, і ідея забрати його в підприємства й віддати якоїсь компанії, що буде там "копатися", є абсурдною", - відзначив Василь Харахулах. До того ж, як відзначають представники підприємств, всі роки накопичення відходів підприємства платили за це в Держбюджет.

"Якщо держава захоче їх забрати, то нехай поверне нам кошти, які були оплачені", - відзначають металурги. Як повідомив учасникам наради начальник Управління гірничорудної промисловості Мінпромполітики України Ігор Кириченко, Мінпромполітики не погодило даний законопроект, у першу чергу, через незгоду з формулюванням "техногенне родовище".

Источник: Укррудпром
Прочитали: 90 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Предоставление статуса техногенных месторождений для отвалов и шламохранилищ может поставить на колени горно-металлургическую отрасль
  • Алчевский меткомбинат получит от ЕБРР крупный кредит на когенерационную установку
  • Офисы Google и Microsoft украсят солнечные панели
  • Лесосушильный комплекс "Мобитес"
  • Германия возведет в сибирской тайге контрольную станцию трехсотметровой высоты для мониторинга парниковых газов
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители