Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Літак на біопаливі вже на злітній смузі
Среда, 16 Январь 2008


Наприкінці лютого відбудеться перший політ комерційного літака Boeіng 747-400 американської компанії Vіrgіn Atlantіc, що буде заправлений не традиційним авіаційним гасом, а новим біопаливом, нешкідливим для навколишнього середовища.


Boeing 747-400 компанії Virgin Atlantic (с) wikimedia.org Перший переліт на новому паливі відбудеться з Лондонського аеропорту Хітроу в аеропорт Амстердама. Тривалість польоту займе 80 хвилин. З метою безпеки на борті літака не буде пасажирів. У проекті беруть участь також компанії Boeіng й General Electrіc Avіatіon.

На сьогоднішній день в Vіrgіn не повідомляють склад біопалива, хоча зізнаються, що в його складі є й авіаційний гас. Представник компанії Пол Чарльз відзначив, що для літаків було розроблено спеціальне біопаливо, не пов'язане з переробкою сільськогосподарських культур, ціни на які безперервно підвищуються.

В GE Avіatіon доповнили, що двигун CF6, який буде працювати на біопаливі, технічно практично не відрізняється від звичайного, «керосинового». В Boeіng звертають увагу на те, що на даному типі біопалива літак може пролетіти більше 13 000 кілометрів.


Джерело: podrobnosti.com.ua




Источник: www.podrobnosti.com.ua
Прочитали: 48 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Самолет на биотопливе уже на взлетной полосе
  • Азовское море может остаться без пеленгаса
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители