Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Навала морських зірок
Четверг, 17 Январь 2008


Бурхливе розмноження морських зірок у районі "коралового трикутника" може незабаром привести до руйнування унікальної екосистеми, заявляють фахівці Центра досліджень коралових рифів при Австралійській науковій раді.


Терновий вінець за обідом (с) www.tolweb.org Морська зірка терновий вінець (Acanthaster plancі) - хижак, що харчується поліпами коралів, які утворюють рифи. Зірки виділяють травні ферменти, що руйнують кістяк корала. Закріпившись на коралі, хижак вивертає шлунок, розчиняє ділянку корала й поглинає отриманий живильний "бульйон".

Зірки, які буквально заполонили коралові рифи, завдали відчутної шкоди "кораловому трикутнику". У деяких районах рифи практично повністю знищені. На думку екологів, причиною надзвичайно активного розмноження тернового вінця стало зниження чистоти морської води.

Однак ситуація в "кораловому трикутнику" не безнадійна. Видова розмаїтість і чисельність коралових риб не порушені. Вчені вважають, що унікальна екосистема може бути відновлена.

До "коралового трикутника" відносять коралові рифи, розташовані між Індонезією, Малайзією, Філіппінами, Папуа Новою Гвінеєю, Соломоновими островами та островами Палау. В "кораловому трикутнику" живе більше 3000 видів риб й 600 видів коралів - майже 75 відсотків від всіх існуючих коралів. Останнім часом неконтрольований вилов риби з використанням отрути і вибухівки порушив рівновагу в екосистемі.



Источник: Лента.Ру
Прочитали: 78 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Нашествие морских звезд
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители