Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Зелені "легені" наших домівок
Вторник, 22 Январь 2008


Деякі види кімнатних рослин прекрасно справляються з нестачею кисню й очищають повітря наших квартир від шкідливих речовин. Нижче ми розповідаємо про декілька видів рослин, найбільш ефективних проти побутового забруднення повітря.



Глоксинія гібридна Глоксинія (Gloxinia) - кращий помічник у боротьбі з надлишком вуглекислого газу й пов’язаним з ним синдромом кисневого голодування, коли людина занадто довго перебуває в закритому приміщенні. Більшість людей проводять у чотирьох стінах (будинку й на роботі) близько 21 години на добу. Якість повітря усередині приміщень знижується з кожною годиною перебування в ньому, що викликає синдром кисневого голодування. Люди починають страждати від головного болю, нудоти, сухості в очах, нежиті, сонливості й швидкій стомлюваності. Щоб такі неприємні симптоми не з'являлися, вчені радять ставити в приміщенні кімнатні рослини, які активно виробляють кисень. Цікаво, що за результатами недавно проведеного дослідження, з 20 видів кімнатних рослин кращим постачальником кисню визнана саме глоксинія.

Азалія (Azalea) краще всіх всмоктує аміак, що міститься в багатьох мийних засобах побутової хімії. Ця квітка ідеальна для кухонь і туалетів.

Хризантема (Chrysanthemum) прекрасно абсорбує трихлоретилен - речовину, яка є компонентом фарб і розчинників. Якщо ви що-небудь пофарбували у будинку, то поставте туди саме цю квітку.

Фікус (Ficus) підходить для всіх типів приміщень. Адже ця рослина, улюблена багатьма, відома як чудовий поглинач формальдегіду, джерела якого перебувають у будинку майже всюди - в ізоляційних прокладках, у шпалерних клеях, майже у всіх сучасних пакувальних матеріалах, які не відрізняються екологічною чистотою.

Існує дуже багато видів фікусу, серед яких можна вибрати чимало видів для утримання в кімнатних умовах. Вони розрізняються листвою, що буває дуже різноманітною як за формою, так і по розмірах. Більшість мають вічнозелені листя, хоча є серед фікусів і листопадні види.

Філодендрон (Philodendron) усмоктує пентахлорфенол, що міститься у відходах деревного виробництва. У цієї рослини є також й інше не менш важлива перевага - завдяки своїм великим широким листам він одночасно зволожує повітря в приміщенні.

Хлорофітум (Chlorophytum) – це напевно чемпіон, якщо порівнювати поглинаючі якості: він усуває формальдегід і вигарний газ, роблячи повітря вашої квартири більше свіжим й менш алергенним. Його теж можна ставити в будь-яке місце квартири.

Плющ (Hedera). Виявляється, саме плющ найкраще справляється з бензолом - розчинником, що часто зустрічається у фарбах, чорнилах й мийних засобах. Його можна розмістити на кухні та у коридорі.



Источник: www.1k.com.ua
Прочитали: 217 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Зеленые "легкие" наших домов
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители