Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Сонячна парасолька для заводу General Motors
Среда, 09 Июль 2008


Автомобілебудівна компанія General Motors вирішила приємно здивувати екологічну громадськість, заявивши про намір оснастити покрівлю свого заводу в Сарагосі (Іспанія) сонячними батареями. У випадку успіху задуму, ця сонячна електростанція стане найбільшою із установлених на даху в усьому світі.



Сонячна батарея Потужність сонячної електростанції складе 10 мегават. Електрику, що буде генерувати ця система, General Motors зможе використати не тільки для задоволення потреб заводу в енергії, але й продавати надлишки локальним електромережам.

Проект передбачає установку на даху будинку підприємства 85000 сонячних панелей, які займуть площу в 183000 квадратних метрів. Будувати станцію, володіти й управляти нею будуть американська фірма Claіrvoyant Energy і французька компанія Veolіa Envіronment. Монтаж системи повинен завершиться до кінця вересня 2008 року. Щорічно установка буде виробляти електроенергії, достатньої для забезпечення 4600 домоволодінь.

Якщо результати роботи станції виявляться задовільними, General Motors обладнає сонячними батареями покрівлі одинадцяти своїх європейських заводів по зборці автомобілів і восьми підприємств по виробництву комплектуючих. В GM вже є досвід використання сонячних електростанцій: сонячні батареї встановлені на дахах складів автозапчастин компанії в Ранчо Кукамонга й у Фонтані (штат Каліфорнія). Трохи пізніше автовиробник повинен розгорнути сонячні панелі на даху свого заводу в Росії, у Санкт-Петербурзі.

Альтернативні джерела енергії в Європі стають усе популярніше. Так, минулого тижня Німеччина оголосила про перехід на енергію вітру. У найближчу пару десятиліть у країні будуть побудовані не менше тридцяти офшорних вітрових електростанцій. Вітрові електростанції будуть зведені в Балтійському і Північному морях й почнуть виробляти 11000 мегават електроенергії. В 2030 році Німеччина буде одержувати від цих електростанцій вже не менше 25000 мегаватів енергії.



Источник: Компьюлента
Прочитали: 212 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Вернуться назад


  Актуальная статья  

  Nota Bene  

  Полка эколога  

  Ваше мнение  

  Посетители