Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ На атлантичному узбережжі Франції мільярдами гинуть устриці
Среда, 06 Август 2008


З початку літа на узбережжі Атлантичного океану фіксуються випадки масової загибелі устриць на фермах по їхньому розведенню. Дослідники схильні пов'язувати цю надзвичайну ситуацію з наслідками глобального потепління, що знижує стійкість молюсків до небезпечних вірусів.


Устриці Найбільше від епідемії постраждали ферми на французькому узбережжі, хоча устриці гинуть також у Голландії. При цьому смертність молюсків коливається від 40 до 100%.

Причиною загибелі устриць може бути м'яка зима і дощова весна 2008 року, що змінилися різким зростанням температури в червні. Ці кліматичні метаморфози спровокували ослаблення імунітету устриць на фермах, що відкрило дорогу вірусним захворюванням. Пік вимирання в устричних кошах припав на перший тиждень липня.

Статистика невтішна — загинуло не менш 8 мільярдів устриць, вдаривши по кишені морським фермерам і підвищивши ціну на гастрономічні ласощі з молюсків.

Вчені із Французького інституту вивчення й освоєння океану (Іfremer) змогли виявити смертоносного «женця» устриць, їм з високим ступенем імовірності є вірус герпесу устриць 1 (Ostreіd Herpes vіrus 1). Не виключається пагубний вплив на молюсків отрутних водоростей, а також небезпечної бактерії Vіbrіo splendіdus, що надзвичайно розмножилися в прибережних водах. Дослідження тривають.




© 2008 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




Источник: РИА «Новости»
Прочитали: 88 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Последствия китайского экономического чуда
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители