Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Британці гроблять автомобілі неякісним біопаливом
Среда, 20 Август 2008


Стандартам якості у Великобританії не відповідають кожні чотири з п'яти літрів біопалива, що продається на заправках, заявляють в організації Renewable Fuels Agency (RFA), яка виконала дослідження ринку біопалива в країні.


Біодизельна колонка Крім того, виробники біопалива не змогли надати доказів «чистого» походження сировини для біопалива, тобто вирощеної з мінімальним вуглецевим боргом — без знищення тропічних лісів й інших экосистем, без нанесення шкоди фермерам у країнах, що розвиваються. Це зайвий раз підтверджує причинно-наслідковий зв'язок між підвищенням попиту на біопаливо і зростанням цін на продукти харчування.

У природоохоронній організації Друзі Землі (Frіends of the Earth) були шоковані результатами досліджень RFA. Виробники біопалива повинні бути взяті під жорсткий державний контроль, щоб не дискредитувати остаточно ідею переходу автомобільного транспорту на екологічно чисті види палива. Адже у вересні очікується прийняття Євросоюзом рішення про збільшення використання біопалива на транспорті до 10% к 2020 року.

Влада Великобританії, у свою чергу, ще у квітні оголосила, що дизельне паливо та бензин, які продаються в країні, будуть містити не менш 2,5% біопалива. Однак, з огляду на масовий характер порушень при виробництві біодизелю й біоетанолу, основних видів біопалива на даний момент, ця ініціатива може бути зірвана.




© 2008 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




Источник: Компьюлента
Прочитали: 85 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Вернуться назад


  Актуальная статья  

  Nota Bene  

  Полка эколога  

  Ваше мнение  

  Посетители