Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_UA 1 мільярд євро з хвостиком на екологію
Вторник, 23 Сентябрь 2008

Саме стільки збирається витратити на реалізацію природоохоронних заходів ВАТ «Єнакіївський металургійний завод» (ЄМЗ), що відзвітувався за перші 8 місяців виконання комплексної програми охорони навколишнього середовища, розрахованої до 2015 року.

Єнакієво Відповідно до прес-релізу, переданому агентству УНІАН, на реалізацію програми, яка включає 12 першочергових природоохоронних заходів щодо всіх напрямків виробництва, виділено більше 1 мільярда євро.

Як відзначають на підприємстві, програма була розроблена ЕМЗ при взаємодії з міською радою Єнакієве для поліпшення екологічної обстановки в місті. «Реалізація програми дозволить скоротити обсяги викидів забруднюючих речовин більш ніж у два рази. Звітність ЕМЗ стосовно реалізації програми заслуховується депутатським корпусом Єнакіївської міської ради щоквартально», — говориться в прес-релізі.

Основними напрямками програми є: будівництво систем очищення доменних печей, будівництво нового агломераційного цеху, комплекс капітальних ремонтів по всьому технологічному ланцюжку: аглодоменне, сталеплавильне й прокатне виробництво.

За даними прес-служби ЕМЗ, за січень-серпень 2008 року на заводі розроблене техніко-економічне обґрунтування будівництва нового агломераційного цеху, підрядником по оснащенню якого виступить один із провідних світових постачальників металургійного встаткування концерн Sіemens VAІ.

На ЕМЗ розпочате будівництво систем очищення доменної печі №3. «Вперше за 30 років виділені кошти на капітальний ремонт естакади, що забезпечує подачу аглосировини на агломашини — для підвищення безпеки праці. Триває реконструкція об'єднаного шламонакопичувача. Зупинена на капітальний ремонт випалювальна піч №2, для підвищення експлуатаційної надійності й зниження викидів в атмосферу», — повідомляється в прес-релізі підприємства.

На ЕМЗ підкреслюють, що реалізація кожного капітального ремонту передбачає виконання робіт із всіх напрямків: виробничо-технологічного, економічного і природоохоронного. «Такий підхід, дозволяє ЕМЗ одержувати значний економічний й екологічний ефект на вкладені кошти, за рахунок підвищення ефективності завантаження виробничих потужностей протягом року, приросту продукції та суттєвого зниження викидів в атмосферу при зростанні обсягів виробництва», — сказано в прес-релізі.




© 2006—2008 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




Источник: УНІАН
Прочитали: 222 раза

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • 1 миллиард евро с хвостиком на экологию
  • Янки не хотят давать деньги на утилизацию ракет
  • На завершение строительства мусороперерабатывающего завода Днепродзержинск получит 10 млн. грн.
  • Авдеевский коксохимический завод улучшает экологию
  • Вихревой скруббер – новая технология из Новосибирска
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители