Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_UA Екологи позбавили «Азовсталь» доменної печі
Понедельник, 29 Сентябрь 2008

З випередженням графіку на металургійному комбінаті «Азовсталь» виведена з експлуатації доменна піч №1 (ДП №1).

Захід сонця над Маріуполем Відповідно до прес-релізу підприємства, раніше повна зупинка ДП №1 була запланована на 1 жовтня 2008 року. «Рішення про дострокову зупинку було прийнято з метою зниження екологічного навантаження на місто, а також у рамках комплексної програми модернізації й реконструкції виробництва «Азовсталі», — говориться в прес-релізі.

Як відзначається в повідомленні, вивід ДП №1 з експлуатації був зроблений максимально безпечним для екології міста способом - шляхом видувки із заповненням робочого простору печі нейтральними шихтовими матеріалами. «Вибір саме цього способу, що не є самим економічним для підприємства, був продиктований міркуваннями екології - при його використанні газ, що утвориться при видувці, не викидається в атмосферу, а використовується як паливо в газовій мережі комбінату», — підкреслюють на комбінаті.

«Ми навмисно пішли на дострокову зупинку ДП №1, з огляду на можливий екологічний і соціальний ефект такого рішення. Впроваджувана на комбінаті програма модернізації дозволяє знизити навантаження на екологію міста без шкоди для виробничого процесу. Що стосується обслуговуючого персоналу ДП №1, то він буде перерозподілений відповідно до наявних вакансій у цеху й на комбінаті», — цитує прес-служба комбінату генерального директора МК «Азовсталь» Дмитра Лівшиця.

За даними підприємства, повний вивід печі з експлуатації приведе до істотного зниження навантаження на екологію Маріуполя. «Тільки до кінця 2008 року зупинка ДП №1 забезпечить зниження обсягів шкідливих викидів в атмосферу на 20% по доменному цеху й на 5% — по пилу в цілому по комбінаті. Також істотно знижені обсяги стічних вод і споживання морської води», — підкреслюється в прес-релізі.




© 2008 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




Источник: УНІАН
Прочитали: 107 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Экологи лишили «Азовсталь» доменной печи
  • "Миттал Стил Кривой Рог" выбросил в 2006 г. на полмиллиона тонн больше
  • "Миталл Стил Кривой Рог" подвергся критике Владимира Нагорного
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители