Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Відмова від спалюваного палива може відбутися до 2090
Понедельник, 14 Март 2011

Людство може виключити використання спалюваного палива через 80 років - приблизно до 2090 року. Відмова допоможе економити близько 18 трлн доларів в рік, а крім того створить нову глобальну енергоіндустрію об'ємом 360 млрд доларів в рік.

Відмова від палива до 2090 року

По оцінках Європейської ради з поновлюваної енергетики, до вказаної дати майже половина глобальних потреб в електроенергії задовольнятиметься за рахунок поновлюваної і альтернативної енергетики.

У доповіді, спільно підготовленій Грінпіс і Радою з поновлюваної енергетики, говориться, що використання альтернативної енергетики зростатиме і навіть потужне політичне лобі нафтових і газових компаній не зможе протистояти цій тенденції. Екологи говорять, що основним драйвером розвитку енергетики з поновлюваних джерел, стане необхідність зниження викидів парникових газів.

"Поновлювана енергетика зможе забезпечити всі світові потреби до 2090 року", наголошується в доповіді Energy (R)evolution. Автори доповіді говорять, що в тому випадку, якщо людство активно розвиватиме альтернативну енергетику, то від найбільш "брудного" джерела спалюваної енергетики - вугілля, удасться повністю відмовитися вже в 2050 році. Проте для цього необхідно почати будувати нові генеруючі станції, які дадуть потужності, втрачені в результаті відмови від спалювання вугілля.

Що стосується перспективних джерел енергетики, то до 2090 року основними генераторами електрики стануть сонячні панелі, біомаса, геотермальна і ветро-енергетіка. Дослідники підрахували, що до 2030 року в розробку цих напрямів по всьому світу буде інвестовано близько 14,7 трлн доларів (у сьогоднішніх цінах).

На противагу цьому, Міжнародне енергетичне агентство заявляє, що до того ж 2030 року в спалювану енергетику буде вкладено 11,3 трлн доларів. Сюди входять витрати на розробку нових родовищ, на створення нафто-, вугілля-, газовидобувних і переробляючих потужностей, а також на створення нових технологій видобутку, зберігання і транзиту сировини.

В Грінпісі та Раді з поновлюваної енергетики говорять, що "велике енергетичне перемикання" буде вимушеним кроком, направленим на збереження клімату планети. Екологи говорять, що людство дуже швидко підбирається до відмітки потепління в 2 градуси, після якої глобальну зміну клімату вже не зупинити і збитки від нього будуть куди значнішими.

Укладачі доповіді призвали до створення новою і ефективнішої системи торгівлі квотами на викиди, а також до стимулювання підприємств, впроваджувальних "зелені" технології.

У Раді з поновлюваної енергетики говорять, що з 2006 по 2007 рік ринок поновлюваної енергетики більш ніж подвоївся і здолав відмітку в 70 млрд доларів в рік. Виходячи з даного прогнозу, в багатьох промислово-розвинених країнах до 2030 року до 30% електроенергії виходитиме з поновлюваних джерел, а до 2050 року цей показник зросте до 50%. Зараз навіть в самих екологічно відповідальних країнах енергетика лише на 13% поновлювана.




© 2011 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




Источник: Сybersecurity.ru
Прочитали: 76 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Вернуться назад


  Актуальная статья  

  Nota Bene  

  Полка эколога  

  Ваше мнение  

  Посетители