Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_UA За роздільний збір сміття обіцяють дотації
Четверг, 17 Март 2011

Система збору відходів як вторинної сировини буде створена державним підприємством «Укрекоресурси». Крім того, підприємство буде стимулювати впровадження роздільного збору сміття за допомогою дотацій. Про це заявили в прес-службі компанії.

Роздільний збір сміття Директор підприємства Федір Лученко зазначив, що «Укрекоресурси»мають намір здійснювати дотування операторів та компаній, які збирають тару і упаковку і впроваджують роздільний збір відходів, а також проводити закупівлю спеціальних засобів для впровадження системи роздільного збору (контейнери, сміттєвози, сортувальні лінії).

«Також ми продовжуємо реалізацію проекту до Євро-2012 за підтримки органів місцевого самоврядування. Думаю, до осені цього року ми зможемо вже завершити цей проект», — говорить Ф. Лученко. Торік компанія почала поставки контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів до міст, що приймають Євро-2012. Першим з таких міст став Донецьк, якому «Укрекоресурси» передали майже дві тисячі сучасних контейнерів. Зараз на черзі Київ, Харків і Львів.

Крім цього, підприємство поставило завдання комплексної реалізації проектів роздільного збору твердих побутових відходів у малих містах України, здійснити закупівлю контейнерів, сміттєвозів і сортувальних ліній. На підприємстві переконані, що цей проект дозволить підвищити рівень екологічної безпеки країни за рахунок зменшення обсягів захоронення твердих побутових відходів на полігонах та їх негативного впливу на навколишнє природне середовище.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів України готує Державну програму поводження з медичними відходами в 2011-2015 роках. Згідно з проектом програми, буде налаштована система утилізації медичних і біологічних відходів на регіональному рівні. При міських лікувальних установах передбачатися власна піч для спалювання медичних відходів, утворених цим закладом.

Зараз медичні відходи вивозять на міські полігони захоронення та на сміттєспалювальні заводи. Попереднє знезараження та сортування не застосовуються. Медичні відходи, хаотично накопичуючись на полігонах, створюють потенційну екологічну та епідеміологічну небезпеку.



© 2011 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




Источник: Вкурсе.ua
Прочитали: 155 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Вернуться назад


  Актуальная статья  

  Nota Bene  

  Полка эколога  

  Ваше мнение  

  Посетители