Ecoaudit.com.ua - Сайт экологических исследований и аудита - Новости

https://ecoaudit.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=60
Распечатать

В Антарктиді побудують енергонезалежну наукову станцію

В Антарктиді побудують енергонезалежну наукову станцію

версия на русском

   Міжнародний полярний фонд (International Polar Foundation - IPF) обнародував проект бельгійської Антарктичної дослідницької станції принцеси Елізабет, що повинна стати першою у світі полярною станцією, яка повністю покладається на джерела енергії, що відновлюються.

Бельгійська антарктична станція за проектом IPF (ілюстрації IPF)   Станція, яку зведуть у горах Sor Rondane на землі королеви Мод, буде оснащена великими сонячними батареями й декількома вітровими турбінами, здатними повністю забезпечити її енергетичні потреби. Крім того, станція не буде викидати відходи в навколишнє середовище: все що можна буде піддаватися рециркуляції й переробці. У плані екологічної безпеки ця станція повинна стати прикладом і лідером, серед споруджень такого типу.

   Початок будівництва запланований на 2007 рік. Головний напрямок роботи станції - дослідження глобального клімату й ролі району Антарктики в ньому. Крім бельгійців, на станції будуть працювати вчені з інших країн Європи, а також - з Японії. Усього вона здатна буде прийняти 20 чоловік одночасно.

Джерело : membrana.ru




Arbalet | 16.06.2006 09:55