Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Тех Почато продаж серійного електромобіля-фургона
Четверг, 04 Май 2006

Почато продаж серійного електромобіля-фургона


   Британська компанія Modec оголосила про вихід на ринок однойменного вантажного електромобіля, що вона називає першим масовим повністю електричним фургоном для розвезення, що по основних параметрах практично не уступає автомобілям із ДВЗ

Вантажний електромобіль Modec (ілюстрація з сайту www.membrana.ru)   Вантажівка оснащена електромотором потужністю 102 кінські сили й з максимальним обертаючим моментом рівним 300 ньютонів-метрів. Його нікелеві батареї витримують тисячу повних циклів заряду-розряду й забезпечують фургону дальність ходу в 160-193 кілометра. Цього цілком вистачає на один-два днів роботи в місті. А зарядити батареї можна за одну ніч. До речі, надалі компанія має намір показати варіант із більш ємними й легкими літієвими батареями, а також - модифікацію на паливних елементах.
   Вантажопідйомність машини становить 2 тонни, а максимальна швидкість - 80 кілометрів на годину.
   Просять за це чудо від $41 тисячі, залежно від модифікації. Це може бути "голе" шасі під установку кузова, відкрита платформа або фургон.
   Майже повна відсутність частин, що рухаються (крім ротора електромотора, приводних валів і коліс) означає високу надійність автомобіля. Звідси й міжсервісний інтервал в 32 тисячі кілометрів, а також гарантія на 160 тисяч кілометрів (або 3 роки).
   Машина надає власникам багато переваг. Відсутність вихлопу означає можливість в'їжджати в зони міста, куди заборонений в'їзд звичайним машинам. Витрати ж на електрику з розетки повинні бути явно менше, ніж вартість бензину або дизпалива для фургонів традиційного типу.

Джерело : membrana.ru




Автор: Arbalet
Прочитали: 59 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Начата продажа серийного электромобиля-фургона
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители