Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_UA Законопроект про стимулювання енергозбереження потрібно "завернути"
Вторник, 12 Декабрь 2006

Законопроект про стимулювання енергозбереження потрібно "завернути"


     Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту відхилити законопроект "Про стимулювання інвестиційної діяльності суб'єктів господарювання в Україні в сфері розробки і впровадження енергозберігаючих заходів та енергоефективних проектів".


     Як повідомляє Інформаційне управління Апарата парламенту, законопроект підготовлений з метою створення сприятливих умов для інвестування в українське промислове виробництво на розробку й впровадження енергозберігаючих заходів та енергоефективних проектів, надання податкових пільг відповідним виробникам, що в перспективі знизить енергозалежність всієї вітчизняної промисловості.

     Зокрема, проектом пропонується створити Державний реєстр підприємств, установ, організацій, які займаються розробкою, впровадженням і використанням енергозберігаючих заходів та енергоефективних проектів.

     У той же час, в ході обговорення проекту, народні депутати звернули увагу на екологічний аспект, викладений у розділі 3, де мова йде про "70% коштів від збору за забруднення навколишнього природного середовища, які підлягають сплаті суб'єктами господарювання". Був запропоновано цей розділ вилучити, оскільки він, на думку членів комітету, не є фінансово обґрунтованим. При цьому розгляд даного питання можливий тільки після формування Державного реєстру підприємств, на основі якого можна було б провести економічні розрахунки, визначити ефективність енергозберігаючих заходів і термін дії законопроектної норми.

     Крім того, нормування такого співвідношення може створити прецедент, при якому деякі категорії суб'єктів господарювання, що забруднюють навколишнє середовище, будуть домагатися того, щоб частка від збору за забруднення залишалася в їхньому розпорядженні.

     Джерело: http://news.liga.net/




Автор: Arbalet
Прочитали: 92 раза

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Законопроект о стимулировании энергосбережения нужно "завернуть"
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители