Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Барбадос окупований ненажерливими равликами
Пятница, 15 Декабрь 2006

Барбадос окупований ненажерливими равликами


     Справжнім нещастям для фермерів Барбадосу стала поява 5 років тому на острові гігантських равликів, що знищують посіви, повідомляє Associated Press.

Гігантський барбадоський равлик (Bulimulus sp.) (с) фото www.corriebusinessgroup.com      Влада вже призвала населення активно винищувати цих ненаситних шкідників. Недавно в центральному окрузі Сент-Джордж пройшло "велике полювання на равликів". Цей регіон є основою сільськогосподарської галузі острівної держави. Багато фермерів вже скаржилися на те, що равлики поїдають такі культури, як цукровий очерет, банани і папайя. За словами глави місцевого відомства з надзвичайних ситуацій, Девіда Уолронда, люди бачили буквально полчища цих тварин, а також особин, які пересуваються верхи на спинах інших равликів.

     Добровольці розпорошили видані владою пестициди в канави й інші прохолодні вкриття, у яких розмножуються шкідники. Мисливці вже виходили у нічні рейди на знищення равликів, що ведуть нічний спосіб життя, і бригада збирається повторити вилазку найближчим часом. Равлики завбільшки з людську руку здатні харчуватися 500 різними рослинами, а їхній слиз сприяє поширенню менінгіту та інших небезпечних захворювань.

     Джерело: http://science.compulenta.ru/




Автор: Arbalet
Прочитали: 86 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Барбадос оккупирован прожорливыми улитками
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители