Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_UA Чорнобильський спеціальний
Среда, 16 Январь 2008


Блоки Чорнобильської АЕС будуть повністю звільнені від відпрацьованого ядерного палива до 2010 року. Про це, як пише "Українська правда", говориться в плані заходів, затвердженому главою МНС України Володимиром Шандрой.


Сталкер не пройде) (с) фото www.fotoart.org.ua Планом, зокрема, передбачене створення на площадці ЧАЕС об'єктів інфраструктури для поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами тільки із Чорнобильської атомної станції. Запланований також демонтаж зовнішніх щодо ядерного реактора систем й елементів блоків ЧАЕС, які не впливають на безпеку й не потрібні для роботи на подальших етапах зняття об'єкта з експлуатації.

Як відзначає прес-служба МНС, заходи, передбачені зазначеним планом, підвищать ядерну й радіаційну безпеку, забезпечать створення інтегрованої оптимизованої безпечної схеми поводження з радіоактивними відходами й у цілому підвищать безпеку життєдіяльності населення на прилеглих територіях.

Раніше президент України Віктор Ющенко назвав зняття з експлуатації блоків Чорнобильської АЕС і перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему одним із пріоритетних завдань, що стоять перед МНС. У серпні минулого року президент підписав указ про створення заказника "Чорнобильський спеціальний". Під нього віділена територія 30-кілометрової зони відчуження й зони обов'язкового відселення навколо Чорнобильської АЕС (усього 48 тисяч 870 гектарів).

Аварія на Чорнобильської АЕС відбулася у квітні в 1986 року. У результаті були забруднені радіацією землі на території України, Білорусії, Росії й ряду європейських країн. За даними на 1 січня 2004 року, тільки на Україні налічувалося 2,9 мільйони потерпілих від аварії в Чорнобилі.



Источник: Лента.Ру
Прочитали: 92 раза

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Вернуться назад


  Актуальная статья  

  Nota Bene  

  Полка эколога  

  Ваше мнение  

  Посетители