Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Тех Канцерогени — центральне блюдо в меню австралійських бактерій
Вторник, 05 Август 2008


В Австралії виявлений місцевий (ендемічний) вид бактерій, які в якості їжи можуть використовувати канцерогенні речовини - суміш вуглеводнів бензольного ряду (ВТЕХ).


Розлив нафти Керівник досліджень, професор Мег Маллаварапу (Megh Mallavarapu) з компанії CRC CARE, у прес-релізі розкриває деякі подробиці роботи.

Бактерії виділені із ґрунту в процесі вивчення впливу на неї розливів нафти та нафтопродуктів. Дивно, але факт — бактерії виявилися дуже стійкими до речовин групи ВТЕХ — бензолу, тоулолу, етил-бензолу і ксилену. Ці органічні сполуки відносять до високо небезпечних речовин, здатних викликати у людини важкі захворювання, в тому числі рак. Бензольні з'єднання забруднюють ґрунт і ґрунтові води, атмосферне повітря, рослинність, з парами попадають у дихальні шляхи людей, що живуть на забруднених територіях.

Мікроорганізми, виділені Маллаварапу, крім прекрасної стійкості до шкідливої органіки, можуть використовувати останню як їжу — джерело вуглецю. І роблять це так успішно, що розкладають бензольні з'єднання до вуглекислого газу й води.

Дослідники в даний момент закінчили розшифровку геному знайдених бактерій для того, щоб ідентифікувати гени, які кодують білки ферментів незвичайного метаболічного шляху. Ці маркери дозволять розпізнати інші види мікроорганізмів зі схожими перевагами у їжі. В перспективі вчені сподіваються розробити безпечну технологію утилізації канцерогенних речовин.




© 2008 Портал «Екоаудит» ecoaudit.com.ua




Источник: Прес-реліз компанії CRC CARE
Прочитали: 115 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Вернуться назад


  Актуальная статья  

  Nota Bene  

  Полка эколога  

  Ваше мнение  

  Посетители