Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_UA Критична ситуація з розміщенням відходів у Дніпропетровській області
Вторник, 27 Июнь 2006

Критична ситуація з розміщенням відходів у Дніпропетровській області


   Органи прокуратури протягом 2005-2006 р. систематично проводять перевірки виконання вимог законодавства України, що стосується вивозу, зберігання й утилізації промислових, радіоактивних і твердих побутових відходів (ТПВ).

Полігон твердих побутових відходів (фото з сайту www.rbkc.gov.uk)   Як повідомила прес-служба прокуратури області, перевірками встановлено, що органи місцевої влади найчастіше не виконують покладені на них повноваження в частині дотримання зазначеного законодавства. Тільки за останній рік за грубі порушення в сфері поводження із ТПВ, порушено 18 кримінальних справ, винесено 139 приписань і подань, притягнуто до різних мір відповідальності 353 посадових осіб.

   На думку прокурори, на цей час у регіоні склалася критична ситуація з вивозом й утилізацією ТПВ. На території області розташовано всього 5 спеціалізованих полігонів. Однак налічується 758 необладнаних полігонів, з яких 385 - кваліфікуються як стихійні звалища.

   Відсутність комплексного підходу до видалення побутових відходів у населених пунктах, схем їхнього санітарного очищення й полігонів для складування ТПВ приводить до того, що навіть в обласному центрі в стихійні звалища перетворилися численні балки й цвинтарі. Комунальні підприємства по ліквідації ТПВ, створені в сільських районах, через недолік фінансування не забезпечують очищення територій.

   Керівники підприємств не вживають заходів по відповідному поводженню, розміщенню й утилізації промислових відходів, що негативно впливає на природні ресурси. Мають місце факти перевищення лімітів розміщення відходів і внесення недостовірних даних у розрахунок збору за забруднення навколишнього природного середовища.

   Всі ці питання обговорювалися на засіданні колегії обласної прокуратури, у роботі якої взяла участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Деєва.

Джерело : news.ugmk.info




Автор: Arbalet
Прочитали: 79 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Вернуться назад


  Актуальная статья  

  Nota Bene  

  Полка эколога  

  Ваше мнение  

  Посетители