Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_UA Рекордна загазованість кримських доріг переростає в епідемію ракових захворювань
Вторник, 27 Июнь 2006

Рекордна загазованість кримських доріг переростає в епідемію ракових захворювань


   Неприпустимий рівень загазованості на дорогах півострова може загрожувати Криму епідемією ракових захворювань, заявляють медики. По даним Кримського республіканського онкодиспансеру, кожні десять років число онкохворих кримчан збільшується на двадцять відсотків, передає Чорноморська телерадіокомпанія.

Одна із трасс Криму (фото з сайту www.probeg.ru)   Лікарі переконані, що між забрудненням повітря й виникненням рака - прямий зв'язок. Цим пояснюють і той факт, що захворюваність у містах практично у два рази більше, ніж у сільських районах.

   За даними екологів, у Сімферополі тільки сім відсотків шкідливих викидів в атмосферу походить від підприємств, і дев'яносто три - від автотранспорту. У Республіканському комітеті з охороні навколишнього середовища напружену ситуацію зв'язують із рухом транзитного транспорту на півострові. По підрахунках комітету, у Криму рівень СО перевищує трипроцентну норму. За дане порушення природоохоронного законодавства водія можна оштрафувати на суму від сімнадцяти до тридцяти шести гривень. Інших мір до забруднювачів навколишнього середовища не застосовують.

   Вихід зі складної ситуації екологи бачать у будівництві об'їзних доріг і рослинних бар'єрів, що відокремлюють дорогу від тротуарів.

   Нагадаємо, як повідомляв «Новий Регіон», у новому генплані Сімферополя заплановане будівництво в міській зоні двох магістралей безперервного руху. Магістралі будуть складатися із шести смуг руху з 14 розвилками без паркувань і зупинок. Голова кримської республіканської асоціації «Екологія й світ» Андрій Артов прогнозує, що якщо даний проект здійснять, житлові райони й селища Сімферопольського району, до яких будуть примикати магістралі, накриє 50-100-метровий шлейф вихлопних газів.



Автор: Arbalet
Прочитали: 53 раза

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Вернуться назад


  Актуальная статья  

  Nota Bene  

  Полка эколога  

  Ваше мнение  

  Посетители