Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Тех Пальмова олія для дизельних двигунів
Вторник, 27 Июнь 2006

Пальмове масло для дизельних двигунів


   Автомашини з дизельними двигунами в Малайзії незабаром можуть перейти на новий вид біологічного палива, який одержують з дешевого в Південно-Східній Азії пальмової олії.

Плоди олійної пальми (фото з сайту www.foodsmarket.info)   Із цією метою малайзійські влади в співробітництві з Великобританією ухвалили рішення щодо будівництві найбільшого в країні заводу з виробництва екологічно чистого автомобільного біопалива на основі пальмової олії. Спільне малайзійсько-британське підприємство-гігант, вартість якого оцінюється в $39 мільйонів, відкриється в східному штаті Сабах на острові Борнео (Калімантан) уже в 2007 році.

   "Промислових потужностей заводу буде досить для виробництва більше 200 тисяч кубометрів біопалива щорічно. Ми сподіваємося, що первісні обсяги виробництва зможуть задовольнити зростаючу потребу острівної частини Малайзії в новому виді палива, що поступово витісняє традиційне пальне", - оголосив міністр промислового розвитку штату Сабах Евон Ебін (Ewon Ebin) в інтерв'ю державному телевізійному каналу ТБ-1.

   У середині травня пасажирські автобуси сусіднього штату Саравак уже були успішно переведені на біопаливо під кодовим номером В5. Рішення про заміну традиційного дизельного палива на екологічно чисте пальне було прийнято за результатами чотирьохтижневого експерименту, у якому був задіяний весь парк державних транспортних засобів штату.

   "За результатами експлуатації машин на новому виді пального був проведений ретельний аналіз двигунів автомобілів, а також систем викиду відпрацьованих газів. Жодного випадку відмови механізмів за весь час експерименту зареєстровано не було, а показники вмісту шкідливих речовин у вихлопі машин нового покоління істотно нижче й повністю відповідають санітарно-гігієнічним нормам!" - захоплено уклала експертна комісія.

   Новий завод у районі Лахад Дату (Lahad Datu) буде випускати й побічну продукцію в інтересах інших галузей. Володіючи практично невичерпним запасом пальмової олії, необхідного для виробництва екологічно чистого палива, східні малайзійські штати здатні постачати готову продукцію й сировину у інші галузі народного господарства, у першу чергу, косметичну й харчову промисловість, констатував міністр.

   Відповідно до планів уряду Малайзії, у наступному році біопаливо повністю замінить все автомобільне дизельне паливо, що продається на території країни. Відповідний закон перебуває в заключній стадії розробки, і його прийняття очікується на засіданні національного парламенту вже в червні.

Джерело : rian.ru




Автор: Arbalet
Прочитали: 109 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Пальмовое масло для дизельных двигателей
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители