Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Хімічні речовини пройдуть перевірку REACH
Пятница, 15 Декабрь 2006

Хімічні речовини пройдуть перевірку REACH


     Небезпечні хімічні речовини, що використовуються на території Євросоюзу, повинні будуть пройти перевірку відповідно до нового законопроекту REACH, прийняття якого підтримав Комітет Європарламенту з захисту навколишнього середовища.

Емблема законопроекту REACH (с) ілюстрація www.edie.net      Спроби прийняття даного законопроекту європейські чиновники робили і раніше: зокрема, торік були введені деякі виправлення, однак санкції, що передбачаються ними, були значно м'якше нинішніх.

     Нові норми стосуються виробників різної побутової техніки, тому під закон попадають пластмаси та інші матеріали. Невідповідність директиві ЄС RoHS по обмеженню вмісту небезпечних речовин вже стала причиною припинення в середині минулого літа поставок смартфону Palm Treo 650 в країни Євроcоюзу.

     Новий законопроект, що одержав назву REACH (абревіатура від "Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals"), зобов'язує виробників провести аналіз більше 30000 повсюдно використовуваних у продукції речовин. Хімічні продукти будуть протестовані на предмет пагубного впливу на здоров'я людини. Відтепер компаніям доведеться реєструвати хімікати, що використовуються, та одержувати відповідні дозволи на застосування найнебезпечніших речовин, повідомляє BBC News.

     Організації, що виступають на захист навколишнього середовища, зокрема Фонд дикої природи (WWF) і Greenpeace, схвально сприйняли прийняття законопроекту. Представники Союзу конфедерацій промисловців і підприємців Європи (UNICE) відзначили, що введення обмежень створить багато проблем для виробників. В UNICE думають, що закон викличе тільки зайві бюрократичні перешкоди, які не принесуть при цьому користі навколишньому середовищу. Остаточне прийняття ініціативи, як очікується, відбудеться на початку 2007-го року.

     Історія проекту REACH:
     1998 рік - міністри навколишнього середовища країн-членів ЄС вирішили прийняти закон, що захищає людей від токсинів, які використовуються у виробництві.
     1999 рік - у Європейській комісії почалося складання законопроекту.
     2002 рік - хімічні промисловці Європи почали кампанію проти прийняття REACH.
     2003 рік - під тиском промисловців голосування за проект REACH було відкладено до чергового розширення ЄС.
     2006 рік - країни-члени ЄС повинні винести рішення щодо проекту REACH.



Автор: Arbalet
Прочитали: 141 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Химические вещества пройдут проверку REACH
  • Декоративные панели очистят город от смога
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители