Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Світ Країни з перехідною економікою посилено "коптять" небо
Понедельник, 18 Декабрь 2006

Країни з перехідною економікою посилено "коптять" небо


     Відновлення колишнього рівня виробництва в країнах з перехідною економікою супроводжується значним зростанням викидів парникових газів в цілому у промислово розвинених країнах. Ця тенденція серйозно турбує Секретаріат рамкової Конвенції ООН із зміні клімату.

Викиди забруднюючих речовин (с) фото www.brucebillson.com      "Тривожить той факт, що в країнах з перехідною економікою, які з 1990 р. внесли найбільший вклад у сукупне скорочення викидів промислово розвинених країн, тепер спостерігається зростання парникових емісій. В цілому у цій групі країн в 2000-2004 рр. викиди збільшилися на 4,1%", - заявив виконавчий секретар Секретаріату Рамкової Конвенції із зміни клімату Іво де Боєр. Він представив у Бонні нові дослідження щодо парникових газів.

     Виконавчий секретар додав, що нові тенденції зажадають від промислово розвинених країн прикласти ще більше зусиль з реалізації політики, спрямованої на скорочення викидів парникових газів, і особливо, у транспортному секторі, де в період з 1990 по 2004 викиди газів виросли на 23,9%.

     За даними Секретаріату, в період з 1990 по 2004 роки сукупні викиди парникових газів промислово розвинених країн скоротилися на 3,3%. Але в основному це було пов'язане зі скороченням парникових емісій на 36,8% у країнах з перехідною економікою Східної й Центральної Європи, де зараз ситуація змінюється. Викиди ж інших промислових країн виросли на 11%.

     Рамкова конвенція ООН із зміни клімату була схвалена в 1992 році. У 1997 р. як доповнення до Конвенції був розроблений Кіотський протокол, що містить конкретні зобов'язання зі скорочення викидів парникових газів. Протокол набутив чинності в лютому 2005 р. після його ратифікації Росією. Його учасниками є майже 160 держав.

     Відповідно до Кіотського протоколу, до 2008-2012 р. сукупний рівень викидів газів необхідно знизити на 5,5% у порівнянні з показниками 1990 року. Для кожної із країн-учасниць визначений свій показник скорочень. Країни ЄС і Канада повинні будуть скоротити викиди парникових газів на 8%, а Японія - на 6%. Квота для Росії, України й Білорусії по викидах газів була розрахована виходячи з обсягів виробництва ще за часів СРСР - більш високих, ніж нинішні. Кіотський протокол дозволяє учасникам продавати й купувати квоти на викиди газів.

     Одним із шляхів досягнення цих цілей є використання Механізму чистого розвитку. Він дозволяє промислово розвиненим країнам направляти інвестиції в проекти стійкого розвитку, які будуть сприяти скороченню парникових емісій у країнах, що розвиваються, і в обмін на це одержувати дозволи на додаткові викиди.

     Секретаріат запустив ще один механізм Кіотського протоколу, що дозволяє промислово розвиненим країнам купувати квоти на викиди парникових газів у країнах з перехідною економікою в обмін на інвестиції в чисті технології та інші подібні проекти.

     Джерело: http://www.agronews.ru/




Автор: Arbalet
Прочитали: 170 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Углекислый газ становится ходовым товаром в США
  • Dresdner Bank и Газпромбанк создали СП для торговли квотами
  • Самолеты могут присоединиться к Киотскому протоколу
  • Страны с переходной экономикой усиленно "коптят" небо
  • Статистика содержания парниковых газов в атмосфере за 2005 г.
  • Инвестиции в обмен на дополнительную эмиссию парниковых газов
  • Газпром подключился к торговле разрешениями на выбросы углекислого газа
  • Разрешения ОАО "Днепрошина" на выброс СО2 будут продавать чехи
  • Morgan Stanley инвестирует в парниковые газы
  • Торговля квотами в Украине стартует в 2008 г.
  • Автоконцерны срывают обязательства в рамках Киотского протокола
  • 200 млн. тонн в год - излишек украинской квоты СО2
  • Беккет: нужно разработать соглашение взамен Киотского протокола
  • Очередной прогноз грядущего климатического конца света
  • Арнольд Шварценеггер продолжает борьбу с глобальным потеплением
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители