Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Тех Автомобіль, що працює на п'ятьох видах палива
Пятница, 16 Июнь 2006

Автомобіль, що працює на п'ятьох видах палива


   Автомобільна корпорація Volvo оголосила, що на щорічному конкурсі екологічно чистих автомобілів Michelin Challenge Bibendum, що пройде в Парижі з 8 по 12 червня 2006 р., буде представлена машина, здатна працювати на п'ятьох видах палива. Новинка одержала назву Volvo Multi-Fuel й являє собою абсолютно новий прототип автомобіля Volvo, оснащеного двигуном, що оптимізований для роботи на альтернативних видах палива.

Автомобіль Volvo Multi-Fuel (фото з сайту www2.uol.com.br )   Турбирований двигун Multi-Fuel, за твердженнями розроблювачів, має потужність більше 200 к.с. і надає автомобілю завидну динаміку розгону. Найпоширеніші зі списку й доступні в продажі не тільки за рубежем, але й в Україні види палива - це звичайний бензин і метан. Інші види палива для вітчизняного автолюбителя, напевно, ще дуже довго залишаться дивовижними, тоді як для європейців вони доступні вже сьогодні. Так, біоетанол E85 (bioethanol E85) - суміш біоетанолу й бензину з минулого року можна купити на спеціалізованих заправних станціях у Німеччині. Це біологічне пальне являє собою суміш етанолу, одержуваного в результаті перегонки зерна, цукрового буряка й тирси, і супербензину в співвідношенні 85:15. E85 на 15-20% дешевше стандартного бензину в Німеччині. Літр суміші коштує 0,92 євро.

   Однак проїхати на біоетанолі зможуть тільки власники автомобілів, адаптованих до споживання такого пального. Доробка звичайного двигуна коштує недешево - від 300 до 1000 євро залежно від марки машини. Але деякі автолюбителі йдуть на витрати не тільки заради наступної економії на паливі, але й тому, що потужність двигуна, що працює на біоетанолі E85, зростає приблизно на 20%. Зараз компанія Volvo уже серійно випускає версії своїх автомобілів, які крім бензину можуть працювати на біоетанолі E85. Такі мотори встановлюються на моделі V50 й S60 c 1,8- і 2,4-літровими моторами.

   Нарешті, останнє паливо майбутнього, на якому може працювати прототип Volvo Multi-Fuel, на 90% складається з метану, на 10% з водню й називається гітан (hythane).

   Виробники заявляють, що кількість шкідливих речовин, що міститься у вихлопі нового автомобіля, на якому би паливі він не працював, відповідає всім світовим екологічним нормам і навіть нормам Euro-5, що ще не вступили в силу. Керівництво шведського автомобільного концерну, що є частиною компанії Ford, впевнено, що використання чистого біопалива, що добувається шляхом переробки відходів, призведе до помітного зниження викиду в атмосферу вуглекислого газу. Це повинне внести вагомий вклад у вирішення проблеми парникового ефекту.

Джерело : gazeta.ru




Автор: Arbalet
Прочитали: 91 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • В Броварах собираются построить электростанцию на биометане
  • АвтоВАЗ покажет экологам кузькину мать
  • Наночастицы из оксида железа очистят воду от мышьяка
  • Водород из подножной органики
  • Статистика содержания парниковых газов в атмосфере за 2005 г.
  • Карбюраторным двигателям можно умерить аппетит
  • Верховная Рада вспомнила об озоновом слое
  • 4 млн. тонн метана выделяется каждый год в результате таяния вечной мерзлоты
  • Электростанция на морских водорослях
  • Германия возведет в сибирской тайге контрольную станцию трехсотметровой высоты для мониторинга парниковых газов
  • Двигатель, работающий на воде и боре
  • Новое поколение дизельных двигателей от Mitsubishi
  • Автомобиль, работающий на пяти видах топлива
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители