Sitemap   Sitemap      ua    ru  
EcoAudit

Экологические исследования в Украине

 



  Навигация  

  Последние новости  

  Поиск  

  Новости навигация  

  Sponsors  



 Новости 

Еко_Тех Міський електромобіль зі швидкою зарядкою
Четверг, 29 Июнь 2006

Міський електромобіль зі швидкою зарядкою


   Японські компанії Fuji Heavy Industries й TEPCO побудували прототип перспективного компактного електромобіля для мегаполісів.

Повністю електричний автомобіль    Машинка оснащена 40-кіловатним електромотором і може розганятися до 100 кілометрів на годину. Особлива гордість проекту - 346-вольтний блок літій-іонних батарей, створених компанією NEC/Tokin. Батареї не цілком звичайні. Як матеріал для катода японці застосували літій-марганцеву шпінель (LiMn2O4). Кристалічна структура цього матеріалу надає батареї термічну стійкість і високу опірність зайвому заряду.

   Запас ходу авто на одній зарядці становить 80 кілометрів. Спеціально розроблений зарядний пристрій дозволяє "заправити" акумулятор, що сів, на 80% від номіналу всього за 15 хвилин.

   Найближчим часом TEPCO проведе випробування 40 таких електромобілів, а в 2009-м Fuji Heavy Industries планує поставити їх на конвеєр.

   Цікаво, що сама TEPCO має намір поступово перевести частину свого власного автопарку на електричних крихіток (за умови, що вони витримають тести), так що до 2012 року в парку фірми повинне експлуатуватися 3 тисячі таких машин.

Джерело : membrana.ru




Автор: Arbalet
Прочитали: 87 раз

Распечатать Распечатать    Переслать Переслать    В избранное В избранное

Новости по теме:
  • Зеленый ноутбук
  • Городской электромобиль с быстрой зарядкой
  • Новое поколение дизельных двигателей от Mitsubishi
    Вернуться назад


  •   Актуальная статья  

      Nota Bene  

      Полка эколога  

      Ваше мнение  

      Посетители